Subsidies en verzekeringen

Subsidies, vergunningen en verzekeringen

Hoe weet je of je recht hebt op subsidie? Hoe vraag je een bouwvergunning aan? En welke verzekering past het beste bij je? Met al deze vragen helpen wij je verder.

Subsidies

Voor het renoveren van een rieten dak bestaan regelingen op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau. Voor een nieuw dak helaas niet. Of je subsidie krijgt en hoe hoog de subsidie is, is afhankelijk van onder andere het bouwjaar en de locatie.

Zelf onderzoeken wat de mogelijkheden voor subsidie zijn? Begin bij je gemeente.

Contact opnemen

Vergunningen

Voordat je een dak laat bouwen of vervangen moet je soms een bouwvergunning aanvragen. Het aanvragen van zo’n vergunning is vrij eenvoudig. Je kunt hiervoor terecht bij je gemeente.

Verzekeringen

Bij het verzekeren van je huis (opstalverzekering) geef je aan dat je een rieten dak hebt. Veel verzekeringen maken een onderscheid tussen een traditioneel dak en een schroefdak, omdat een schroefdak in hun ogen veiliger is.

Welke verzekering is het geschiktst, en goedkoopst? Vergelijk het op een vergelijkingssite of vraag onze hulp. Hulp nodig bij het aanvragen van een subsidie, een bouwvergunning of het afsluiten van een verzekering? Stel je vraag.

Contact opnemenHeeft jouw rieten dak zorg nodig?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of meer informatie.

Contact opnemen

Onze diensten