Nieuw rieten dak

Een nieuw rieten dak?

Een rieten dak heeft een aantal voordelen. Het isoleert warmte en geluid en verhoogt de waarde van je huis. Maar je kiest voornamelijk voor een rieten dak, omdat je het mooi vindt. Omdat het je huis karakter geeft.


Traditioneel dak of schroefdak?

Je kunt kiezen uit een traditioneel dak of een schroefdak. Bij een traditioneel rieten dak wordt het riet op de latten van het dak vastgebonden (open constructie).

Bij een schroefdak wordt eerst een houten plaat op de latten geplaatst. Op die plaat wordt vervolgens het riet vastgemaakt (gesloten constructie).

Contact opnemen

Brandgevaar

In de middeleeuwen (500-1500) verdwenen rieten daken tijdelijk uit het straatbeeld, omdat ze vaak in brand vlogen. Tegenwoordig is een rieten dak bijna net zo veilig als alle andere daken. Je hoeft dan ook niet bang te zijn met oud en nieuw: een vuurpijl rolt direct van je dak.

Levensduur

Een rieten dak heeft een levensduur van 30-40 jaar. Hoelang die van jouw goed blijft, is afhankelijk van:

  • de dakhelling
  • de hoeveelheid zonlicht
  • onderhoud

De zon en wind helpen een handje en laten riet sneller drogen.

Contact opnemen


Werkwijze

Wil je jouw dak laten vervangen, dan verwijderen we eerst het oude riet/de oude pannen. Vervolgens inspecteren we de dakconstructie, die we repareren of verstevigen als het nodig is. Daarna begint het rietdekken.

Bij een nieuwbouwwoning is de werkwijze iets anders en overleggen we bijvoorbeeld met een architect.

Weinig overlast

Het maken van een rieten dak duurt 2-3 weken. Een klus die we meestal met 3 rietdekkers uitvoeren. Tijdens de werkzaamheden proberen we zo min mogelijk overlast te veroorzaken. We vragen altijd of de radio aan mag, houden het pad naar de voordeur vrij en laten alles schoon achter.


Nieuw rieten dak?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of meer informatie.

Contact opnemen

Onze diensten